Een portie warme liefde
Lange winterwandeling gemaakt? Helemaal natgeregend na een lange werkdag? Winterbarbecue? Er zijn genoeg redenen om jezelf of je gasten te trakteren op deze stevige opkikker.
Het recept van deze warme Stout is gebaseerd op het oeroude Engelse ‘Huckle My Buff’ en combineert Stout Mokke met cognac, gember en nootmuskaat. Wij doen er minder eigeel en suiker in dan in het oorspronkelijke recept, om het toch iets lichter te maken. Schol!
Recept voor 5 glazen of kopjes:
- 1 grote fles Stout Mokke (75cl)
- 3 eigelen
- 175 ml cognac
- 75 ml gembersiroop
- snuifje nootmuskaat
- bruine suiker (naar smaak)
Bereiding
- Giet de fles Stout Mokke voorzichtig in een kookpot.
- Doe de cognac en de eigelen erbij en klop ze los.
- Giet de gembersiroop in de kookpot en roer goed.
- Laat alles opwarmen, maar zorg dat je vuur niet te hoog staat zodat je ei niet raar gaat doen. Roer geregeld met je klopper.
- Proef of het drankje zoet genoeg is of laat er wat bruine suiker in smelten.
- Schenk in een glas of kopje en werk af met een snufje versgeraspte nootmuskaat. Schol!